Ezels

Man: hengst
Vrouw
: ezelin
Jong: veulen
Schofthoogte: 70 tot 155 cm
Draagtijd: ongeveer 12 maanden
Levensduur: 25 tot 40 jaar

Ezels komen uit droge gebieden in Noordoost-Afrika. Ze worden al veel langer dan paarden gebruikt als last- en trekdieren. In arme landen worden ze nog steeds gebruikt om spullen en mensen te vervoeren.


Een paard kan minder goed tegen de temperatuursverschillen in de woestijn, een ezel heeft daar geen last van. Een ezel is dus voor in die landen een ideaal dier om te werken. Een ezel is geschikt om op te rijden, maar kan ook een karretje trekken.

 

Veel mensen zeggen van een ezel dat deze koppig en dom is. Dit is niet waar, ezels leren erg snel en hebben een goed geheugen. Als ze schrikken slaan ze niet direct op de vlucht zoals paarden doen, maar schatten ze eerst de situatie in voor ze reageren.
Ezels hebben lange oren, een groot hoofd en een staart met een kwast. Ook hinniken ezels niet, maar balken ze. Ezels komen in allerlei kleuren voor. De meeste ezels zijn grijs of bruin en hebben een aalstreep.Voor een ezel is het eten van hooi of gras vaak voldoende. Brokjes zijn meestal niet nodig voor ezels, hier worden ze snel te dik van.

Onze Ezels:
[klik op de foto voor meer informatie over hun rassen]

Naam: Dina
Ras: Standaard bruine
Geboortejaar: 1995

Naam: Toos
Ras: Poitou
Geboortejaar: 2002