Grijze roodstaart papegaai

 Land van herkomst : Centraal Afrika
Kenmerken soort :
 
  - Grijs lichaam
   - Rode staart
   - Zwarte snavel
Maximale grote : 35 – 40 Cm
Maximale gewicht : 450 tot 500 gram
Broedduur :
4 weken
Aantal eieren :
2 tot 5
Voedsel op de Stadsboerderij :
-          Pellet voer
-          Eivoer


Verdere informatie :

Grijze roodstaart papegaaien kunnen enorm goed geluiden imiteren en ze kunnen wel tot 750 verschillende woordjes leren. Ze kunnen ook de woordjes op dezelfde toon en klank zeggen als degene waar ze het van geleerd hebben. De grijze roodstaart kiest een partner voor het leven dus is het van belang voor het dier om met ze tweeën te houden anders gaan ze raar gedrag vertonen zoals veren plukken of zich zelf verwonden. Een goed verzorgde roodstaart kan makkelijk net zo oud als een mens worden. Het beste is om ze pellet voer te geven want zaden zijn ongezond voor ze en namate worden ze er dik van. Dat is net zoiets als mensen die alleen maar te vet eten. Als je er achter wilt komen wat het geslacht van de papegaai is dan kan de dierenarts een DNA test doen.

 

Onze Papegaaien

Naam: Coco

Naam: JacobDe papegaaien die bij ons op de boerderij wonen komen via een opvangproject. De dieren hebben beide lang alleen in een kleine kooi gewoond. Helaas hebben ze in die jaren afwijkend gedrag ontwikkeld. Dit is zeer moeilijk om te doorbreken.

 

Wij hebben de dieren aan elkaar gekoppeld en hopen dat het afwijkende gedrag in de toekomst minder zal worden en misschien wel zelfs verdwijnt.